Как бързо да се възстановите след Ковид-19?

ipopov
Как бързо да се възстановите след Ковид-19?

Covid-19 е труден период за всички. Беше време на несигурност и тревога. Въпреки това е важно да помним, че всички сме заедно в тази ситуация. Ще преминем през това заедно. Едно от нещата, които всички можем да направим, за да си помогнем, е да се съсредоточим върху психическото и физическото си здраве. Грижата за себе си ще ни помогне да бъдем по-силни и устойчиви. Ето няколко съвета за това как да се възстановите бързо след Ковид-19.

Всички познаваме това усещане: събуждате се изтощени, главата ви бучи, гърлото ви боли и просто се чувствате ужасно. Последното нещо, което искате да направите, е да станете от леглото, камо ли да отидете на работа или да се погрижите за семейството си. Но трябва да го направите, защото животът не спира заради настинка или грип.

Ето няколко съвета за бързо възстановяване от Ковид-19:

1. Почивайте си обилно. Това може да изглежда очевидно, но е важно. Когато сте болни, тялото ви работи усилено, за да се пребори с инфекцията. Затова му дайте почивка, когато можете, и си почивайте колкото се може повече.

2. Пийте много течности. Това ще ви помогне да изхвърлите вируса от организма си и ще ви поддържа хидратирани. Пийте много вода, сокове и билкови чайове.

3. Яжте здравословни храни. Храненето със здравословни храни ще помогне на тялото ви да се излекува и ще ви даде енергията, от която се нуждаете, за да преминете през деня.

4. Погрижете се за симптомите си. Не се колебайте да потърсите консултация с лекар.

5. Върнете се към нормалния си режим постепенно. Не се опитвайте да правите твърде много неща твърде скоро. Ако се насилвате твърде много, в крайна сметка само ще се почувствате по-зле. Започнете с лека активност и след това постепенно увеличавайте нивото на активност, когато започнете да се чувствате по-добре.

Следвайки тези съвети, ще бъдете на път към възстановяването си за нула време.

Какви витамини да приемаме след Ковид-19?

Един от най-добрите начини да направите това е да се уверите, че получавате всички витамини и минерали, от които се нуждае тялото ви. Ето някои витамини и минерали, които са особено важни за здравето на имунната система:

Витамин С: Витамин С е добре познато средство за укрепване на имунната система. Той помага на тялото ви да произвежда повече бели кръвни клетки, които са от ключово значение за борбата с инфекциите. Витамин С можете да си набавите от цитрусови плодове, чушки, броколи и брюкселско зеле.

Витамин D: Витамин D е от съществено значение за здравата имунна система. Той помага на тялото ви да произвежда повече бели кръвни клетки, които се борят с инфекциите, а също така регулира активността на съществуващите бели кръвни клетки. Можете да си набавите витамин D от излагането на слънце, мазната риба, гъбите и обогатените храни.

Цинк: Цинкът е минерал, който е от съществено значение за здравето на имунната система. Той помага на тялото ви да произвежда повече бели кръвни клетки и също така играе роля във функцията на съществуващите бели кръвни клетки. Можете да си набавите цинк от стриди, говеждо месо, тиквени семки и нахут.

Селен: Селен: Селенът е минерал, който е важен за имунната функция. Той помага на тялото ви да произвежда повече бели кръвни клетки и също така играе роля във функцията на съществуващите бели кръвни клетки. Можете да си набавите селен от риба тон, скариди, бразилски орехи и пълнозърнест хляб.

Пробиотици: Пробиотиците са живи бактерии, които са полезни за вашето здраве. Те помагат за подобряване на функцията на имунната ви система. Можете да си набавите пробиотици от киселото мляко, киселото зеле, кимчи и супата мисо.

Ако имате Covid-19, има някои неща, които можете да направите, за да се възстановите бързо. Първо, осигурете си достатъчно почивка. Пийте много течности и яжте здравословни храни, за да помогнете на тялото си да се излекува. Можете също така да приемате лекарства без рецепта като ибупрофен, за да си помогнете при повишена температура и болка. Ако имате тежък случай на Covid-19, може да се наложи да бъдете хоспитализирани. Но повечето хора се възстановяват от вируса в рамките на няколко седмици.

Next Post

Как да изберем спортни дрехи за мъж за подарък?

Когато става въпрос за избор на спортни дрехи за мъж като подарък, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Първо, помислете за личния му стил и за това какво обикновено носи, когато тренира. Ако той е по-скоро небрежен човек, тогава изберете нещо, което е удобно и дишащо, като чифт […]
Как да изберем спортни дрехи за мъж за подарък?