Няколко технологии, които трябваше да съществуват досега

denitsa

Концепцията за пътуването във времето винаги е грабвала вниманието на физиците. Към момента, все още не е разработена технология, която да „връща“ или „изпраща“ хората назад или напред в годините.

Благодарение на технологиите, имаме възможност да се наслаждаваме на толкова много неща – компютри, смартфони, интернет.


И няма никакви изгледи темповете на развитие да се забавят. Технологиите ще напредват все повече и повече, правейки света, в който живеем, все по-достъпен и дигитален. Съществуват обаче някои технологии, които сякаш се забавиха във времето. За тях се говореше, че ще бъдат осъществени доста по-рано и трябваше вече да са действащи. Вижте кои са те.

Летящите коли

Идеята за „летяща кола“ всъщност не е нова. Още през 1926г Хенри Форд споменава тази концепция. През годините няколко опита са били разработени в тази посока, но, към момента, все още не са овенчани с успех.

Устройства за телепортация

Любителите на науката вероятно са запознати с идеята за „квантовата телепортация“ – това е теоретична технология, чрез която мигновено ще може да се пренася информация от една място на друго. Изследователите смятат, че бихме могли да направим същото и с хората. Колкото и страхотно да звучи идеята на теория, все пак трябва да имаме нагласата, че едва ли ще се осъществи на практика много скоро. Причината за това е, че все още не разполагаме с разработена технология, която е в състояние да пренася човешките атоми от едно място на друго.

new technology

Пътуването във времето

Концепцията за пътуването във времето винаги е грабвала вниманието на физиците. Към момента, все още не е разработена технология, която да „връща“ или „изпраща“ хората назад или напред в годините. Един от основните въпроси за това би бил има ли изобщо „време“ с ясно дефинирани минало и бъдеще, или това е просто абстракция, сътворена от хората, за да бъде ползвана като ориентир в живота?

„Качване“ на съзнанието

Тази концепция се опира на теоретичната възможност човешкото съзнание, заедно със спомените и мислите му, да бъде „качено“ на паметта на компютъра. Мнозина твърдят, че тази идея, в същността си, е форма на безсмъртност. Футурстите предвиждат годината 2045 като възможна за осъществяването на тази смела крачка по пътя към технологичния прогрес.

Клонирането на хора

Макар и доста неетично, според някои, много учени твърдят, че е напълно възможно да клонираш човек. От началото на проучванията, учените са успели успешно да клонират много животински видове, включително мишки, котки и крави. За съжаление, обаче, технологиите все още не са достатъчно развити, за да успеят да приложат тази идея и върху хората.

Next Post

Пролетните аксесоари, които трябва да притежавате

Заменете плътните плетени шалове от зимата с пролетните им наследници - обзаведете се с фееричен тънък пъстър шал, който да съчетаете с онова кожено яке, което така обичате.
accessories