Какво представлява безканалният климатик Carrier?

ipopov
Какво представлява безканалният климатик Carrier?

Чували сте термините и преди: системи за охлаждане без канали, мини сплит или монтирани охладителни системи. И така, какво е безканален климатик? Познахте – без канали. С мини сплит без канали от Carrier нямате нужда от тях.

Независимо дали живеете в нов дом или в по-стар дом без тръбопроводи, добавяте допълнителна стая, преобразувате съществуващо пространство или ако искате по-пълен целогодишен климатичен контрол в конкретна стая или зона от вашия дом, системите без тръбопроводи са ефикасни начин да увеличите комфорта си, независимо от предизвикателствата, които представлява вашето пространство.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА DUCTLESS MINI SPLIT?

Какво представлява мини сплит без въздуховод и как точно работят? Мини сплит система без канали, в най-основната си форма, включва едно външно тяло и едно вътрешно тяло, свързани с тръби за хладилен агент и електрическо окабеляване. Вътрешното тяло често се монтира на стена и доставя топъл или охладен въздух директно в жилищното пространство – не е необходим тръбопровод. Това се нарича еднозонова система и е предназначена да осигури комфорт при отопление и охлаждане на една конкретна зона. Мултизоналната система без канали на климатици Carrier комбинира едно външно тяло с до пет вътрешни тела, за да осигури комфорт за целия  дом.

Тъй като има няколко налични стила вътрешни тела и тъй като инсталацията изисква само дупка в стената за окабеляването и линията за хладилен агент, безканалните HVAC системи са сред най-лесните и универсални системи за инсталиране.

КАК РАБОТЯТ БЕЗКАНАЛНИТЕ КЛИМАТИЦИ?

Безканалните климатични системи използват същия процес за охлаждане като типичната централна климатична система. Въпреки това, докато централната климатизация използва едно централно разположено вътрешно тяло, което доставя хладен въздух до целия дом чрез поредица от канали и вентилационни отвори, вътрешното тяло без канали издухва охладен въздух директно в едно жилищно пространство.

Пълната система без канали включва вътрешно тяло с изпарителна намотка и вентилатор; и има външно тяло с компресор, кондензатор и вентилатор. Двата блока са свързани с медни тръби за хладилния агент и електрическо окабеляване.

Външният компресор изпомпва химически хладилен агент през тръбата за хладилен агент към намотката на вътрешното тяло. Тъй като течният хладилен агент се превръща в газ, топлината и влажността се отстраняват от вътрешния въздух, който духа през намотката, изпращайки по-хладен, по-малко влажен въздух обратно в жилищното пространство. Хладилният агент, под формата на газ, се връща обратно към външната намотка, където се преобразува обратно в течност, тъй като топлинната енергия се освобождава през външната намотка. Термопомпената система без канали работи по абсолютно същия начин за охлаждане, с допълнителна възможност за обръщане на процеса за отопление на вътрешното пространство.

НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ ПРЕДВИД ПРИ БЕЗВЪЗДУШНИТЕ ОВК СИСТЕМИ

Безканалните и термопомпените системи са като швейцарския нож на ОВК. Те едновременно отопляват и охлаждат и могат да осигурят комфорт в зони, където традиционните канални системи не могат. Добавяне на стая към съществуващ дом? Преустройство на мазе, таван или гараж в жилищно помещение? Осигуряване комфорт на стая, която винаги е твърде гореща или твърде студена?

Системата без въздуховод на климатици Carrier има решение за всичко по-горе. С практически безкрайни конфигурации и разнообразие от вътрешни тела, от които да избирате, системите без въздуховоди осигуряват най-доброто решение за комфорт с възможност за персонализиране. Те се монтират бързо и лесно, без да е необходим тръбопровод.

Системите без канали могат да работят заедно с вашия съществуващ климатик или термопомпена система. И те могат да ви помогнат да спестите от сметките си за отопление с квалифицирани системи ENERGY STAR® и чрез активно отопление и охлаждане само на заетите зони.

Още ли сте на етап обмисляне?

Next Post

Овариални зародишни клетъчни тумори

Туморите на зародишните клетки на яйчниците са ракови образувания на яйчниците. Това са два малки органа в таза, които са част от женската репродуктивна система. Яйчниците произвеждат яйцеклетки и женски хормони. Въпреки че не винаги са злокачествени, те все пак могат да причинят проблеми, особено ако растат бързо. Възможностите за […]
Овариални зародишни клетъчни тумори