Ролята на дамската пижама над обичайната й функция: Ето как да постигнете оптимален сън

ipopov
Ролята на дамската пижама над обичайната й функция: Ето как да постигнете оптимален сън

Ясно е, че нощем сме изложени на много по-малко показност, отколкото през деня. И ако не излизаме дори до магазина без да съчетаем перфектен аутфит, то в малките часове на денонощието често ставаме малко по-небрежни.

Това носи скрити капани, от които можем да си навлечем дълготрайни проблеми. Ето защо е важно да обръщаме специално внимание на нашите дамски пижами и да се вгледаме в детайлите.

От провокацията до удобството – трябва ли да правим компромис

Имаме ли мъж до себе си (а понякога и без него), искаме да се чувстваме и да изглеждаме красиви 24/7. Това е похвално, но не е тайна, че някои модели дамски пижами или нощници не водят след себе си търсеното удобство.

На първо място трябва да обърнем внимание на материята. Качествен памук, луксозна вискоза или нежен сатен, във всеки случай е необходимо да вземем предвид нуждите на нашата кожа. Ако заложим на употребата на не толкова издържани по отношение на материалите модели, рискуваме да се стигне до кожни раздразнения или изпотяване. От тук до непълноценния сън не ни дели много.

От друга страна, ако изберете да си набавите пижами от проверени и доказани материи, ще си спечелите приятна и ползотворна почивка.

Точната температура

По време на сън от изключителна важност е циркулацията на въздуха. Като за начало, температурата в стаята не бива да надвишава 20 градуса. Някои хора са установили, че за оптимална почивка са им нужни дори по-малко.

Матраците и спалното бельо играят огромна роля в това отношение. Колкото по-качествени материали са използвани за тяхната изработка, толкова по-удобно ще ви бъде.

Пижамата не стои по-далеч в тази перспектива. Запарването или неудобните шевове впиващи се там, където трябва да е свободно по време на сън, могат да бъдат най-коварният капан. Оптимално удобство носят свободните модели, които не възпрепятстват неволните ви движения по време на спане. Забравете за стегнатите ластици. Независимо да ли са позиционирани на глезените, китките или талията, ако се изместят или повдигнат, рискувате да затрудните дори кръвообращението си.

За всеки специален повод

За миговете, в които искате да изглеждате неустоимо, ще са ви нужни малко повече усилия. Секси и провокативни модели ще ви осигурят доза вълнение, но след като те изпълнят своето предназначение, спокойно може да се обърнете към комфорта и релаксиращите способности на класическата пижама.

Next Post

Съвети за ефективно заснемане на нощни кадри

Когато Слънцето залязва, могат да се направят страхотни снимки. Това е една от най-популярните стъпки за начинаещите, а нощната фотография е сравнително лесна, ако знаете как да настроите фотоапарата си. От невероятни цветове до нова перспектива към познат обект – нощната светлина – и най-вече липсата на светлина – това […]
Съвети за ефективно заснемане на нощни кадри