Bvlgari – марката, която превърна парфюмите в бижута

Administrator

Днес BVLGARI (произнася се “Булгари”) е една от известните компании, която е позната на потребителите най-вече със своите завладяващи парфюмни аромати и висококачествени луксозни бижута. Но това не винаги е било така и всички, които са запознати с дългата история на марката ще потвърдят, че тя започва с таланта и голямата мечта на един млад мъж – Сотирио Булгари.

Сотирио Булгари – създателят на империята Bvlgari

Основателят на световноизвестната компания е роден през далечната 1857 г. в малкия град  Парамития в Гърция. Той е отгледан и израства в семейство, където обработката за сребро е основното препитание. За съжаление Сотирио е единственото от 11-те деца на семейството, което оцелява. Интересно е, че в превод от гръцки  неговото име означава именно “спасител”. Още от малък той разкрива своите заложби в коването на сребро, създавайки уникални и различни елементи с лекота и старание.

Съдбата на семейството не е никак лека, тъй като родния му град, заедно със семейната работилница биват унищожени от османските турци. Младият Сотирио и баща му са принудени да напуснат дома си и се отправят към Албания, където да търгуват творенията си.

В желание да открият спокойно място, далеч от размириците, където да могат да създават своите сребърни бижута и украси, те се отправят на пътешествие към остров Корфу, Италия през 1877 г. Там усядат и създават собствен магазин, който твърди се е посетила и самата императрица Сиси.

Този успех дава амбиция на младия  майстор на сребърни изделия да продължи напред, като се установява в Неапол. Там заедно със свой бизнес партньор отварят нов магазин, който скоро след това бива ограбен. След тази несполука, Булгари се решава да замине в Рим, а когато пристига във Вечния град разполага само с 80 цента в джоба си и огромно желание да покаже таланта си на света.

Не след дълго отново успява да отвори магазин в Рим, в централната част на сграда, който на няколко пъти мести локацията си. Италианци и чужденци от цял свят, дошли в Рим, забелязват майсторските умения на Булгари и постепенно той се прочува все повече, а за магазина му пишат всички вестници.

След този успех, Булгари разбира, че трябва да открие начин да продава повече от своите бижута и извън Рим. Тогава решава да отвори още няколко магазина в страната и чужбина, включително и такива в атрактивни зимни курорти, посещавани от заможни хора. Тази стратегия се оказва изключително успешна и носи не само големи печалби, но и големи признания на гръцкия майстор на бижута.

Историята на Булгари е показателна за това как и в най-трудните моменти човек не трябва да се отказва, а да бъде визионер, който си представя как ще постигне успехите в бъдещето. Малко преди края на своя житейски път майсторът и предприемач се оттегля от бизнеса, който е поет от неговите двама сина.

Bvlgari днес – символ на лукс и майсторство

Неспирните усилия на Сотирио полагат основите на една империя, в която днес се е превърнала марката. Освен сребърни бижута, те предлагат също парфюми, часовници и кожени изделия. Първият парфюм Булгари е пуснат на пазара през 1992 г., много след смъртта на основателя на компанията. Днес марката продължава да трупа успехи, а нейните  парфюми пленяват сърцата на хората по цял свят.

Next Post

Facebook рекламата - мощно оръжие за вашия онлайн бизнес

Да създадете и изградите собствен онлайн бизнес от нулата е предизвикателна задача. Налага се да се изправите срещу конкуренти, които отдавна са на пазара и са успели да се наложат като едни от водещите лидери във вашата ниша. Това обаче не бива да ви обезкуражава. Новите дигитални технологии предлагат огромни […]