Предпочитани материали за кухни по поръчка

Administrator

Да се занимавате с дизайна на кухни по поръчка може да се превърне в любимото ви ново начинание. Ако обичате интериора, да съчетавате всевъзможни цветове и елементи в дизайна, имате око за стил и изтънченост, то тогава със сигурност трябва да се включите пряко в направата на мебелите за дома ви.

След изтощителен основен ремонт, който успешно сте довели докрай, идва по-сладката част – обзавеждането на жилището, превръщайки го в онова оазисно кътче, за което сте си мечтали да притежавате винаги.

Най-лесният начин да направите така, че домът ви да е най-любимото ви място, е като участвате пряко в процеса по неговото обзавеждане. Вложете личния си почерк. И започнете от кухнята, тъй като тя безспорно е сърцето на дома ви – там ще приготвяте най-вкусните кулинарни шедьоври и ще прекарвате пълноценно време със семейството си на споделени вечери.

И след като запалихме искрата у вас за създаването на кухни по поръчка, ни се иска да обърнем внимание на материалите, които най-често намират приложение в направата на мебелите за това помещение.

Дърво

Едва ли бихте могли да намерите по-добър вариант за своята кухня от използването на дървен материал в нейната направа. Дървото е устойчиво и често се използва за изграждане на основите на вашата кухня – по този начин вие си гарантирате сигурност и здравина на конструкцията. Използва се също и при направата на вратичките, шкафовете, чекмеджетата – кухнята ви ще има наистина стилно излъчване, ако заложите на дървения материал.

MDF профили

MDF профилите са икономичен и, все пак, достатъчно устойчив и добър вариант за вашата кухня. За нуждите на вашия индивидуален дизайн, плоскостите се „обличат“ с предпочитания от вас цвят, за да отговарят максимално на вкуса и изискванията ви. Макар и здрави, те не се препоръчват силно за райони с повишена влажност във въздуха, тъй като са с една идея по-неустойчиви от дървото.

Неръждаема стомана

Може би ще се изненадате да установите, че все повече хора предпочитат да заложат на неръждаемата стомана при големи елементи от направата на своята кухня. Тя способства изключително добре при ограничаването на влага и течове, например.

И нещо за кухненските финиши – кои са най-предпочитани?

Освен избора на материал, бихте могли да обърнете внимание и на цялостния завършек на вашата кухня – какъв предпочитате да бъде нейния финиш? Тук най-често срещаме матов и „стъклен“ завършек. Бихте могли да избирате измежду това дали кухнята ви да бъде сякаш „матирана“ с неутрални, топли цветове и без лъскавина, или да излъчва по-стилна заявка със своите лъскави шкафове, наподобяващи ефекта на стъкло.

Next Post

Как да внесем повече организираност в ежедневието си

Когато човек чувства, че управлява оптимално и продуктивно различни сфери от живота си, то той съумява в пъти по-бързо и качествено да извършва работата си и да преследва целите и стремежите си.
продуктивност