Как да изберем подходяща шатра за нашия двор

ipopov
Как да изберем подходяща шатра за нашия двор

Ако разполагате с двор и искате да го превърнете в уютно място за престой на открито, където да се радвате на хубавото време, свежия въздух и приятна компания, може да го направите лесно и практично – чрез поставяне на заслон.

Сред най-предпочитаните мебели за градината, са шатрите. Но как да изберете сред голямото разнообразие от възможности? От онлайн магазин TeMax споделят повече за избора на шатра за градината и факторите, които да съобразите.

Какви видове шатри за градина има?

Основно се разграничават според следните типа на конструкцията и модулите, от които се състоят:

  1. С открити стени
    Този тип конструкция е подходящ за позициониране на места в градината, където не е прекалено ветровито. Те не разполагат със страници, а с покривало, което предпазва от преките слънчеви лъчи. Предимствата на този тип шатри, е че те изглеждат много стилно, осигуряват сянка през горещините, а при нужда разхлаждат и освежават. В допълнение, те откриват красива гледка към градината.
  2. Закрити
    Ако в градината ви е ветровито, или идеята за открит заслон не ви допада, може да заложите на по-затворена конструкция, която осигурява завет, плътна сянка, държи натрапниците, като комари, мухи и други летящи насекоми настрана. Същевременно обаче насища пространството с чистия въздух и поддържа мястото охладено. Характерно за закритите конструкции е че те разполагат със страници, които са подвижни и могат да се регулират.

Изберете варианта, който ще допринесе най-добре за вашия уют и комфорт по време на престоя ви в двора.

Кои фактори да съобразите при избор на беседка за градината?

Има някои много важни фактори, които определят качеството, функционалността и естетиката на шатрата, както и вашия комфорт по време на ползване.

Материал на изработка

Това е сред ключовите характеристики, на които да обърнете внимание. Най-често основите са алуминиеви. Металните изработки са много солидни и устойчиви на външни условия. Покривалото и страниците се изработват най-често от полиестер или текстил.

Форма

Има модели с обла и квадратна форма, като изборът главно зависи от предпочитанията. Съобразете и формата на мебелите, които ще поставите вътре – ако предпочитате обло покривало и страници, може да заложите и на такава маса.

Дизайн и цветове

Съобразете как ще се впише беседката с обстановката в двора – кои са преобладаващите цветове, какви са градинските мебели, към които сте се насочили и други. Помислете дали искате цветовете на конструкцията да се слеят или да контрастират със създадената обстановка на открито. Има различни цветови варианти – в бяло, сиво, зелено, жълто, бежово и много други.

Размер

Помислете дали се нуждаете от по-малък или по-голям заслон, като съобразите колко човека ще се събирате, каните ли често гости, с какво свободно пространство разполагате. Има варианти, които са по-малки и компактни – 2 x 2 метра, както и по-големи – 3 x 3, 3 x 4, 3 x 6 метра.

Допълнителни аксесоари

Съобразете необходимостта от комарници, чанти за сгъване на шатрата, допълнително покривало и резервни страници.

Next Post

Ролята на дамската пижама над обичайната й функция: Ето как да постигнете оптимален сън

Ясно е, че нощем сме изложени на много по-малко показност, отколкото през деня. И ако не излизаме дори до магазина без да съчетаем перфектен аутфит, то в малките часове на денонощието често ставаме малко по-небрежни. Това носи скрити капани, от които можем да си навлечем дълготрайни проблеми. Ето защо е […]
Ролята на дамската пижама над обичайната й функция: Ето как да постигнете оптимален сън