Какво да вземете предвид при избора на детско легло?

Administrator
Какво да вземете предвид при избора на детско легло?

Ако сте родители, списъкът ви със задачи непрекъснато расте, зависимо с каква скорост успявате да ги отмятате. В даден момент, ще ви се наложи да се сблъскате с още едно предизвикателство, а именно избора на детско легло.

Онлайн и в шоурумите имате възможност да избирате между стотици възможни модели, а за вас най-важното е да осигурите комфортен и качествен сън за вашия наследник. Всичко това наистина затруднява вземането на решение, но не означава, че е невъзможно да се справите успешно с тази задача. За да ви помогнем, в следващите редове обобщаваме няколко полезни съвета за родителите, които са в търсене на подходящо детско легло.

Вземете предвид възрастта на детето

Отправна точка при избора на детско легло е възрастта на детето. В зависимост от това колко е голямо то, се променят и неговите нужди. В първите години на своето развитие бебетата и малките деца имат нужда от повече сигурност. В такъв случай е добре да обърнете внимание на безопасността на материалите, от които е направено креватчето. Също така, препоръчително е леглото на дете в тази възраст да има и предпазна решетка, която да ограничи възможността от  падане и евентуални наранявания.

Когато говорим за деца над 4 години, тогава трябва да имате предвид, че въображението им става все по-голямо и те са все по-активни в игрите. Затова е много вероятно детето ви да поиска легло във формата на спортна кола или с анимационни герои и принцеси. Трябва да имате предвид, че тези легла много бързо се надрастват и когато детето стане малко по-голямо, ще трябва отново да го смените.

 Включете детето в избора на легло

Ако детето ви е достатъчно голямо, съветваме ви да се допитате и до неговото мнение, когато става дума за избор на ново детско легло. Особено ако планирате преместването му в самостоятелна стая, ново легло, което то да харесва, би могло да направи този процес по-лесен и безпроблемен за двете страни.

В случай, че се притеснявате, че малчуганът може да се насочи към нещо неподходящо, което надхвърля бюджета ви, например, съветваме ви първо вие да селектирате възможните опции и да го оставите да изберете между няколко варианта, които родителският съвет предварително е одобрил. Така всички печелят.

Не подценявайте матрака

Независимо колко красиво легло сте избрали или каква сума сте вложили в него, най-важен е комфортът на детето ви. Той в най-голяма степен зависи от матрака, на който ще спи. Затова уверете се, че сте избрали подходящ модел детски или бебешки матрак. Размерите са важни – все пак трябва да се уверите, че той пасва идеално. Това е особено важно за детските креватчета, тъй като, ако има твърде много свободно пространство между матрака и рамката на леглото, е възможно детето да заклещи някой от крайниците си и да се нарани.

Освен подходящите размери, трябва да обмислите за твърдостта и материала, от който е изработен матрака. Обикновено бебетата имат нужда от средно твърд матрак, който да поддържа гръбнака, когато костната им система се развива. С възрастта детето може да развие други предпочитания относно степента на твърдост, с които е препоръчително да се съобразите.

Преди да вземете окончателно решение – оставете детето да пробва

Преди да вземете окончателното решение, добра идея е детето да пробва леглото и матрака. Може да посетите шоурум, за да тествате избраните от вас продукти, преди да ги купите окончателно.

Ако вече сте ги поръчали онлайн, без да сте ги виждали на живо – не се притеснявайте. Коректните търговци предлагат възможности за връщане и замяна, ако продуктите не оправдаят вашите очаквания. Всеки потребител има законово право да върне продукт, закупен дистанционно, в рамките на до 14 дни, без да се налага да дава допълнителни обяснения. Все пак, имайте предвид, че има изисквания към състоянието на върнатия продукт, за да ви бъде възстановена сумата.

Това са няколко полезни съвета, с помощта на които успешно ще се справите с избора на легло за вашето малко или вече пораснало дете.

Next Post

Жило за ръчна спирачка – важен компонент при паркинг спирачката на автомобила

Чувайки за паркинг спирачка, вероятно всеки един от вас се досеща за спирачния лост, който използваме при паркиране на автомобила. Редно е, обаче, да споменем, че вторичната спирачна система на превозните средства се състои от още един компонент, не по-малко важен и съществен – жило за ръчна спирачка. В днешната […]
Жило за ръчна спирачка – важен компонент при паркинг спирачката на автомобила