Няколко начина да спестите пари лесно и бързо

denitsa

Скъсайте с предразсъдъците относно качество и социален статус, които преследват магазините и веригите за дрехи и обувки втора употреба. Там бихте могли да откриете истински заровени съкровища на цена, в пъти по-ниска от тази, на която ще ги намерите в редови магазин.

Знаем, че може да бъде наистина вбесяващо да пестим пари, защото животът с определен бюджет е доста лимитиращ и притеснителен. Въпреки това, обаче, съществуват няколко ефективни начини, чрез които да постигнете финансовите си цели, без да си причинявате твърде голям душевен дискомфорт.


Ето кои са те.

Водете си финансов дневник

Ако отделяте време всеки ден в това да сядате и да вписвате изхарченото през деня, вие по-лесно ще можете да следите потреблението си на стоки и услуги. Така ще можете и постфактум да сортирате наистина необходимите неща и също тези, които е можело и да не купите.

Водете си дневник и що се отнася до спестеното. Така ще си създадете една правилна нагласа и ще се окуражавате да продължите.

Променете плана на телефона си

Замислете се дали действително ползвате всички месечни услуги, които абонаментният план на телефона ви ви осигурява. Ако спокойно бихте се вместили в по-малко мегабайти интернет или не прекарвате часове в разговори и нямате нужда от толкова много минути, добра идея за пестене е да промените плана си с негов по-евтин вариант. Като калкулирате годишната сума на двата плана, ще усетите осезаема разлика във финансовото си положение.

money wallet

Преговаряйте

Винаги, когато имате възможност, преговаряйте за коментар на цената. Ако отсрещният е непоклатим в това отношение, бихте могли да поискате за отстъпка при следващи пазарувания, особено ако сте редовен клиент или сте взели няколко неща на куп. Ще се изненадате колко магазини и търговци ще са склонни да ви предоставят промо код или ваучер, чрез които ще успеете да спестите.

Отглеждайте собствената си храна

Ако сте от късметлиите, които живеят в къща с двор, то определено бихте могли да се възползвате от това и да отглеждате собствени зеленчуци и плодове. Така не само спестявате пари от прекалено скъпите храни на пазара, а и се уверявате, че това, което консумирате, е екологично чисто. Градинарството лесно би могло да се превърне и в хоби, така че печелите от няколко страни в тази ситуация.

Пазарувайте от магазини за втора употреба

Скъсайте с предразсъдъците относно качество и социален статус, които преследват магазините и веригите за дрехи и обувки втора употреба. Там бихте могли да откриете истински заровени съкровища на цена, в пъти по-ниска от тази, на която ще ги намерите в редови магазин. Твърде често по такива места дори бихте могли да откриете много по-интересни и заслужаващи си модели. Ще спестите пари и ще имате шанса да намерите следващия си любим тоалет и да му вдъхнете втори живот.

Next Post

Няколко изненадващи ползи от постенето

Ограничаването на храната дава възможност на черния ви дроб да се регенерира и да обнови клетките си. Това е особено необходимо, особено през периода на празниците, когато количествата на не особено здравословна храна и алкохол са в повече.
healthy food