Как да ухаете страхотно през целия ден?

Administrator
Как да ухаете страхотно през целия ден?

Прекрасно е, когато някой ви направи комплимент за уханието, което носите в стаята, в която сте влезли. Но как да запазите аромата си през целия ден ще разберете в днешната статия.

Трикове за запазване на приятен аромат по кожата

Има множество трикове, които може да използвате, за да запазите перфектен аромат на натурални флорални води и парфюми през целия ден. Но кои са най-ефикасните?

На първо място винаги, когато искате да си нанесете парфюм е добре да сте си взели душ, който да отмие ненужното омазняване по кожата ви. Понякога естествените масла могат да променят аромата на парфюма ви или пък бързо да се размие през деня. Затова при следващото му нанасяне си вземете душ и то с продукти, които не са със силно ухание.

След като излезете от банята е добре да нанесете много лек крем на местата, на които ще сложите от флоралната вода, за да може ароматните частици по-лесно да полепнат по кожата ви. Този метод ще ви помогне да задържите аромата за много по-дълго време.

Местата, на които нанасяте парфюма също има много голямо значение. Хубаво е да го нанасяте на всички места, на които има видими вени. Това обикновено са местата около дланите и китките и зад коленете. Също така е добре да нанесете точно под ушите и на ключицата. Тези места ще направят аромата много по-издръжлив и ще се усещат при всяка непосредствена близост.

Поставяйте ароматизатори за гардероб, които да придават страхотен ароматен нюанс на дрехите ви. Този метод ще предпази дрехи ви от молци и ще ги направи достатъчно ароматни, но не и натрапчиви. Тук може сами да направите ароматизатор като напоите леко памук с няколко разнообразни етерични масла, които харесвате и да го поставите в торбичка в гардероба. Ако искате може и да закупите готови варианти, които да отговарят на вашите предпочитания.

Какво да не правите при нанасяне на парфюм?

Нанасянето на парфюм има и своите правила, които не трябва да нарушавате при някои ситуации. На първо място не е препоръчително да нанасяте парфюма си върху дрехите, които носите. Това е така, защото парфюмите съдържат масла, които могат да направят петна върху дрехите ви и да се наложи да ги изхвърлите или почиствате по специален начин.

Изключение е, когато дрехите ви са черни или пък нанасяте парфюма си върху аксесоари в тъмен цвят. Там може да си позволите да напръскате от много далече, за да си осигурите страхотно ухание по време на движение.

Не смесвайте различни парфюми, защото химичната реакция няма да е това, което очаквате. Понякога има комбинации на парфюми, които се получават идеални, но това се случва само, когато използвате различни парфюми за различни части от тялото си. Тук може да комбинирате по-лек парфюм за горната част на тялото и по-тежък за долната. Но трябва да имате предвид, че трябва да имат поне няколко общи съставки.

Запазването на аромата е изключително важен, за да се чувствате по-уверени и привлекателни през целия ден. Ще успеете да правите истинско впечатление и ще оставяте аромат след себе си, когато се движите из офиса или градските улици. Пробвайте различни варианти, които да отговарят на вашите лични предпочитания и скоро ще намерите тези, които най-много действат за вашето ежедневие и кожа.

Next Post

Най-предпочитаните мъжки бижута през 2022 г.

В днешния моден пейзаж, когато възраждането на мъжките бижута е в ход, единственото правило е, че няма правила. Достатъчно лесно, нали? Въпреки това опциите за бижута за мъже изобилстват, което означава, че нещата могат да станат малко непосилни. Ако сте нов в играта за мъжките бижута, върнете се към основите, […]
Най-предпочитаните мъжки бижута през 2022 г.