Изумителни нови технологии, които скоро ще видим в автомобилите

Administrator

CES, изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, се утвърждава като мястото, където дебютират не само най-футуристичните автомобили, но и най-напредничавите автомобилни технологии. При това някои от тях далеч не са мечти за бъдещето. Вероятно ще ги видим в серийни модели след не повече от две години, а в някои случаи – и след броени месеци. Ето пет от най-любопитните, представени тази година. 

Аудиосистема без говорители
Автомобилните аудиосистеми в наши дни са сложни произведения на изкуството, но имат и два сериозни проблема – висока цена и солидно тегло. Continental в партньорство със Sennheiser предлага наистина революционна система, напълно лишена от традиционните говорители. Вместо от тях, звукът се създава от специални вибриращи повърхности по таблото и в автомобила. Това пести място и позволява повече свобода във вътрешния дизайн, а в същото време намалява теглото на колата и това – разхода. Създателите на системата се кълнат, че качеството на звука не само не отстъпва, но дори и превъзхожда това на класическите системи.

Източник: Automedia

Next Post

Красотата в нашето сърце

Колко пъти сте чували в живота си израза, че красотата идва отвътре? А колко пъти сте попадали на хора, които не са надарени с изключителен външен вид, но все пак не можете да отделите поглед от тях? За всичко това заслугата се пада на вътрешното излъчване. То е вълшебната съставка […]