Как да съчетаете най-успешните стратегии за изплащане на кредит

ipopov
Как да съчетаете най-успешните стратегии за изплащане на кредит

Освен дисциплина, да се постигне по-бързо изплащане на кредит, изисква правилен подход и ефективна стратегия

Тегленето на кредит е предмет на внимателна преценка и планиране, а финансовата отговорност е последваща мярка за срочно и коректно изплащане. При погасяването на задълженията е важно да се чувствате стабилни и уверени в дългосрочен план.

Ако се стремите към по-бърза ефективност, може да заложите на работеща стратегия за изплащане на кредит. Успешно бихте могли да съчетавате, или на ротационен принцип да прилагате два метода, които финансовите експерти препоръчват като особено полезни инструменти.

Управление на дълговете чрез стратегията „Снежна топка“

Този вид стратегия се явява чудесен мотиватор. Фокусът тук, като приоритет, е върху най-малкото задължение.

Обслужвайте редовно всички текущи кредити, като за тях погасявате със суми в размера на необходимите вноски. За най-малкия кредит определете част от бюджета, която може да надвнасяте. Когато приключите с изплащането му, тези средства могат да бъдат насочени към следващия по-малък кредит.

Потребителите споделят удовлетворението си от тази стратегия, именно заради бързите резултати. Стимулът също не е за подценяване и създава положителна нагласа, подсилвайки чувството за постигнат успех.
Видимият прогрес и намалелите дългове свеждат вероятността от стресови ситуации до минимум. Така се освобождавате и от притеснението, че сте в невъзможност да се справите с цялото задължения наведнъж.

Изплащане на кредит чрез стратегията „Лавина“

Методът се отнася до изплащането на кредитите с по-висок лихвен разход. Плащанията по останалите кредити се движат по параметрите на определената месечна вноска, а заемите с високи лихвени проценти се погасяват с допълнителна сума от бюджета, съобразно възможностите Ви.

Намалявайки разходите си за високите лихвени проценти, на практика правите спестявания и подобрявате финансовия си статус в перспектива.

Моделът изпълнява своята функция до пълното изплащане на кредитите.

„Лавина“ е за предпочитане, когато разполагате с материални ресурси за допълнителни плащания. В повечето случаи потребителите залагат на описаната стратегия, тъй като при изплащането първо на малките кредити, както е при „Снежна топка“, кредитите с висока лихва се оскъпяват допълнително, а високите разходи се удължават във времето.

Опитните финансови консултанти са категорични, че оптимални резултати се постигат с комбинирането на двете стратегии. Те предлагат като ефективен и метода „Снежинка“, която залага на принципа на малки вноски при възникнали неочаквани приходи, бонуси или парични награди.

Ако не съумявате да оцените рационално текущите си потребности, с цел по-бързо изплащане на кредит, потърсете съдействие от професионален съветник. По този начин може да извлечете максимална полза от избраните стратегии, съобразени не само индивидуално предвид казуса Ви, но и с актуалните тенденции на пазара.     

Next Post

Какво да видите в Палма де Майорка за един ден

Палма де Майорка, известна още просто като Палма, е най-големият град и пристанище на остров Майорка. Той може да се похвали с много плажове и забележителности, което го прави едно от най-добрите места за релакс и почивки в Испания. Ще Ви запознаем с местата, които задължително трябва да посетите в […]
Какво да видите в Палма де Майорка за един ден